Posle štrajka – crno: NTV od utorka bez signala, direktor kaže da o tome nema pojma

Ilustracija: Canva
Ilustracija: Canva

Radnici Niške televizije obratili su se medijima saopštenjem u kom navode da je NTV od utorka izgubila signal. Kažu da oni nisu odgovorni za to, te da su “u crno” otišli nakon što su poslodavcima i javnosti predočili da platu nisu primili pola godine i da idu u štrajk. 

 

Na kanalu NTV-a je pre tri dana objavljeno saopštenje da radnici NTV-a nisu primili platu 6 meseci, te da će zbog toga stupiti u štrajk. Nekoliko dana kasnije, na kanalu NTV-a nema signala.

 

„Obaveštavamo vas da je nakon našeg štrajka upozorenja sa minimumom procesa rada, došlo do prekida signala NTV od utorka 11.06.2024. Iza prekida signala NE stoje radnici NTV. Prekid signala nastao je dan nakon što smo se obratili poslodavcima povodom neisplaćenih šest plata i o tome obavestili javnost putem našeg programa“, stoji u saopštenju koje su potpisali radnici.

 

Sa pitanjem o čemu se radi kontaktirali smo i direktora Niške televizije Vidosava Vitka Radomirovića.

 

Nemam pojma. Ne znam, odavno nisam u kontaktu sa njima, tako da nemam pojma.

 

Na komentar novinarke da je on i dalje direktor ove televizije Radomirović kaže:

 

Jesam direktor, ali ne znam. Jel ja moram sve da znam?

 

Inače, ono što se zna je da je Niška televizija je na gradskom konkursu ove godine dobila 13 miliona dinara. Nekada gradska televizija 2023. nije ni razmatrana za sufinansiranje iz gradskog budžeta jer je deo novca iz 2022. za projekat potrošen nenamenski. Ove godine je njihov projekat “Pitajte odgovorne” podržan i na 4. je mestu po sumi novca koju su dobili niški mediji – posle Belamija i Zone plus.

 

Izvor: Media & Reform Centar Niš

Tagovi

Povezani tekstovi