Poslednji kandidati za frekvenciju

U toj kompaniji ulog od 49 odsto ima holandska kompanija CME, a partneri u Srbiji su Slovenac Marjan Jurenec, Miroslav Đilas i Milosav Joksović. Ta kompanija ima osnivački ulog u televizijama u Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Ukrajini, Poljskoj i Rumuniji.

Odgovarajući na pitanja članova Saveta Republičke radio-difuzne agencije, Jurenec je objasnio da rumuska TV Pro, koja takođe konkuriše za nacionalnu televiziju u Srbiji, nema veze sa CME.

On je najavio da CME planira da uloži 50 miliona evra i očekuje da bude na nuli tek u četvrtoj godini rada. Govoreći o programu, Jurenec je, kao glavni i odgovorni urednik, saopštio da bi „sidro“ bio informativni program, a da će se posebna pažnja posvetiti i dokumentarnim programima.

Najviše pažnje članova Saveta RRA, kada je reč o vlasničkoj strukturi, danas je pripalo kandidatu za emitovanje na području Beograda – televiziji Enter, čiji je vlasnik istoimeno preduzeće koje je u vlasništvu Olivere Sakić.

Ta firma otkupila je tehniku bivšeg kanala YU info za 74.930 evra. Predstavnici TV Enter objasnili su da je YU info bio u stečaju nekoliko godina, da je prodaju sprovela Agencija za privatizaciju, da mu je imovina procenjena na 150.000, ali da se na aukciji niko nije pojavio, pa je Enter dobio za polovinu cene.

Članovi Saveta RRA upozorili su da je dozvola za emitovanje neotuđiva i da se ne može preneti kupovinom opreme, što znači da TV Enter nastupa kao novoosnovana stanica.


 

Tagovi

Povezani tekstovi