Poslednji pozdrav Zoranu Dojiću

Zoran Dojić Dojke je umro u 32. godini života, u svom domu u Stepojevcu. Izdalo ga je srce. Srce koje je bilo puno ljubavi, drugarstva, poštenja i čestitosti.


Opraštajući se od svog kolege na stepojevačkom groblju i na komemoraciji u redakciji „Blica“ rečeno je da je Zoran Dojić bio je jedan od najboljih mladih novinara u Srbiji:


– I to nije fraza. Bio je jedan od onih koji je ulivao nadu da će naša profesija istrajati na časnim i poštenim principima. Odlazio je na zadatke bez pitanja, ništa mu nije bilo teško. Radio je predano, marljivo, profesionalno. Bio je među prvima u redakciji i među poslednjima odlazio kući, u Stepojevac, u toplinu roditeljskog doma, koji je sada ispunjen tugom i plačem. Kako da poverujemo da se više neće sedeti ovde, u redakciji „Blica“, vedar, nasmejan, ozbiljan i pomalo detinjast u isto vreme. Bio je drug, drugarčina, kolega, prijatelj… Bio je Dojke, sinonim čestitosti, poštenja i vedrine. I takvog ćemo ga uvek pamtiti. A ti ćeš nam, dragi Dojke, zaista, zaista nedostajati.


Redakcija „Blica“ zahvaljuje kolegama iz beogradskih redakcija koje su sa nama ispratile našeg Dojketa na poslednje putovanje i zahvaljuje na telegramima saučešća.

Tagovi

Povezani tekstovi