Poverenik otvorio prvu regionalnu kancelariju u Novom Sadu

Izvor: Foto: Dragan Milovanović/Služba Poverenika)
Izvor: Foto: Dragan Milovanović/Služba Poverenika)

Danas je u Novom Sadu otvorena prva regionalna kancelarija Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

 

„Usvajanjem Izmena i dopuna Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja Poverenik je dobio mogućnost da otvori kancelarije i izvan svog sedišta kako bi svi građani Srbije imali jednaku mogućnost pristupa ovoj instituciji. Danas otvaramo u Novom Sadu prvu regionalnu kancelariju Poverenika“, rekao je Poverenik Milan Marinović na svečanom otvaranju. On je istakao da su do sada građani Beograda bili donekle privilegovani u mogućnosti ostvarivanja svojih prava iz nadležnosti Poverenika zato što su mogli lično da predaju podneske Povereniku i da se brže i lakše informišu o svojim pravima. Sada će otvaranjem kancelarije u Novom Sadu i građani Vojvodine imati tu mogućnost.

 

„Želim da napomenem da ćemo uskoro uz pomoć čelnih ljudi iz regionalnih centara Niša i Kragujevca, otvoriti i najavljene druge dve kancelarije. Time će pravo na slobodan pristup informacijama od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti biti jednako dostupno svim građanima u celoj Srbiji“, poručio je Poverenik Marinović na kraju izlaganja.

 

Svečanosti povodom otvaranja prve regionalne kancelarije Poverenika prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, predsednik Prekršajnog suda u Novom Sadu i predstavnici medija.

Tagovi

Povezani tekstovi