Poziv građanima da REM-u podnesu prijave protiv TV Pančevo

Prijave se mogu ispuniti OVDE.

Reagujući na Živkovićev govor na protestu građana Pančeva održanom 22. februara 2019. godine, pružalac medijske usluge Radio-televizija Pančevo emitovao je u okviru svog informativnog programa u poslednjih nekoliko dana niz priloga uvredljive sadržine i započeo sprovođenje jednostrane negativne kampanje usmerene na Živkovića.

U prvom u seriji priloga, nepotpisani autor Živkovića je označio kao „smrada“, „separatistu“, „klasičnog lažovčinu“, „dangubu“, koji „pljuje po sopstvenom narodu“, kao „zagovornika nasilja“…

Svi prilozi emitovani na TV Pančevo u poslednjih nedelju dana, kako ocenjuju u SĆF i organizaciji CRTA, sadrže elemente neobjektivnog i nepotpunog izveštavanja, nepoštovanja ljudskih prava u pružanju medijskih usluga i govora mržnje.

Cilj kampanje prijavljivanja TV Pančevo jeste da REM, nakon izvođenja predloženih dokaza, sprovede postupak protiv navedenog pružaoca medijske usluge i izrekne RTV Pančevo odgovarajuću meru u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima, te da podnese nadležnom organu predlog za pokretanje prekršajnog postupka.

Tagovi

Povezani tekstovi