Poziv na događaj „Sloboda medija u uslovima zarobljene države i polarizovanog društva“

Foto: Andrija Vukelić
Foto: Andrija Vukelić

BEOGRAD – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) organizuje predstavljanje godišnjeg izveštaja „İndıkatorı za nivo slobode medija i bezbednost novinara 2021”, kao i projekciju dokumentarnog filma “F@ck This Job” u ponedeljak, 13. juna 2022. godine.

Godinu za nama obeležio je nastavak pandemije Covid -19, diskriminacija medija, ekološki protesti na kojima je novinarima bilo uskraćivano pravo slobodnog obavljanja posla, SLAPP tužbe i drugi oblici pritisaka na novinare i medijske profesionalce, rad na izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju medijima. Dokle smo stigli u našim nastojanjima da unapredimo ambijent u kojem novinari i mediji rade i šta nam je sve preostalo od nezavršenog posla, razgovaraćemo sa sledećim sagovornicima:

 

KO:      

Rade Đurić – pravnik i istraživač NUNS – a

Paul – Henri Presset – šef za komunikacije u Delegaciji Evropske unije u Beogradu

Dragan Sekulovski – direktor SafeJournalists mreže i izvršni direktor Udruženja novinara Makedonije

Marina Rakić – moderatorka događaja

 

Nakon diskusije o uslovima i ambijentu u kojem rade novinari i mediji u Srbiji, biće prikazan dokumentarni film o usponu i padu ruske televizije Dodž. Film vodi kroz priču o osnivačici Nataši TV Dodž i sve većoj državnoj represiji sa kojom se ta televizija suočava. Film prikazujemo u saradnji sa Medjunarodnim festivalom dokumentarnog filma Beldocs.

 

KADA: 18 časova, ponedeljak 13. jun 2022. godine

 

GDE: Prostor Miljenko Dereta u Beogradu ul. Dobračina 55 ukoliko želite događaj da pratite onlajn možete se prijaviti na sledećem linku

 

KONTAKT: Za dodatne informacije, možete nas kontaktirati na telefon 011/3343 255 ili putem imejla nuns@nuns.rs.

 

Na događaju će biti obezbeđen i slimultani prevod sa srpskog na engleski i sa engleskog na srpski.Projekcija dokumentarnog filma biće otvorena samo sa prisutnu publiku u sali.

 

 

 

Tagovi

Povezani tekstovi