Poziv na podršku i učešće na protestu ispred Fakulteta političkih nauka, petak u 11:30

Ilustracija: Canva
Ilustracija: Canva
Prosleđujemo pismo studenata  povodom sutrašnjeg protesta ispred FPN-a:

Pišem u ime studentkinja i studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, povodom protesta koji se sutra, 7. juna u 11:30 održava ispred Fakulteta.

 

Kao što je poznato, za novog dekana Fakulteta je na Nastavno-naučnom veću izglasan prof. dr Slaviša Orlović. U svetlu prijave za seksualno uznemiravanje, koje je protiv njega podnela studenkinja master studija 2014. godine, i niza svedočanstava za uznemiravanje koje protiv njega iznose bivše i trenutne studentkinje preko društvenih medija, smatramo ovu odluku krajnje neprimerenom. Osoba  protiv koje su podnete takve optužbe, ne bi trebalo da upravlja jednom obrazovnom ustanovom. Protest se održava u susret sednici Saveta Fakulteta političkih nauka, koji treba da potvrdi odluku Nastavno-naučnog veća o izboru novog dekana.

 

S obzirom na predmet angažovanja Inicijative, želimo da vas pozovemo na podršku i učešće na sutrašnjem protestu. Značilo bi nam kada biste podelili ovaj poziv sa vašim aktivistima i aktivistkinjama, kao i sa srodnim organizacijama.

Tagovi

Povezani tekstovi