Poziv za mlade novinare: Seminar o tranzicionoj pravdi

Foto: OEBS
Foto: OEBS

Seminar pod nazivom “Suočavanje s prošlošću: Uvod u tranzicionu pravdu sa posebnim osvrtom na suđenja za ratne zločine i praksu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju (MKSJ)” biće održan u Kragujevcu od 4. do 8. septembra 2022. godine.  Namenjen  je studentima završnih godina i post-diplomskih studija univerziteta širom Srbije, podmlacima političkih partija, mladim licima zaposlenim u državnoj upravi, medijima i aktivistima organizacija civilnog društva. 

Među predavačima će biti domaći i regionalni stručnjaci iz oblasti tranzicione pravde, istorije, međunarodnog javnog prava, međunarodnog humanitarnog prava i međunarodnog krivičnog prava.

 

Misija OEBS-a u Srbiji snosi troškove prevoza, smeštaja i hrane za polaznike seminara. Prijava je ograničena na državljane i državljanke Srbije i kanidate i kandidatkinje koji trenutno borave u Srbiji.

 

Prijava: Potrebno je biografiju i motivaciono pismo dostaviti na gojko.pantovic@osce.org do 21. avgusta 2022. godine. U biografiji navesti i seminare, škole i radionice koje je kandidat/kandidatkinja pohađao/la, kao i političke i/ili društvene aktivnosti u kojima je kandidat/kandidatkinja učestvovao/la.

 

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti Gojku Pantoviću i Manji Vitasović na imejl adrese: gojko.pantovic@osce.org i manja.vitasovic@osce.org.

 

Još detalja o seminaru možete videti na sledećem linku:

 

https://www.osce.org/mission-to-serbia/523859

 

Tagovi

Povezani tekstovi