Pravnosnažna presuda protiv urednika Pravde

Presuda kojom se zabranjuje se povreda prava ličnosti Vladimira Popovića i nalaže isplata novačane kazne postala je pravnosnažna odlukom Okružnog suda u Beogradu, saopštila je advokatska kancelarija Pavićević.


Kako se navodi u saopštenju, presudom Drugog opštinskog suda protiv Predraga Popovića i preduzeća „Pravda Press“, zabranjuje se da, pod pretnjom plaćanja novčane kazne, ubuduće povređuju prava ličnosti Vladimira Popovića i nalaže da na ime nematerijalne štete isplate iznos od 250.000 dinara i nadoknade sudske troškove.


„Kazna je usledila zbog teksta pod naslovom ‘Politički sumrak Bebe Popovića i Čede Jovanovića – Čeka ih zatvor’, u kojem se iznose najteže klevete na račun Vladimira Popovića i navodi da je on bio umešan u otmicu Miroslava Miškovića i Milije Babovića“, piše u saopštenju advokatske kancelarije Pavićević.


Dodaje se da je objavljeni tekst bio nepotpisan i baziran na tvrdnjama „anonimnih izvora“, a da urednik lista „Pravda“ Predrag Popović na sudu „nije izneo niti jedan dokaz za lažne tvrdnje objavljene u inkriminisanom tekstu“. 

Tagovi

Povezani tekstovi