Prebićemo i zapaliti novinara!

Novinari su se prethodno legitimisali kod šefa obezbeđenja škole, direktor ih je primio i poručio da budu ispred prostorije u kojoj se održava disiplinski postupak. Na sve to, neukusnu opasku o prisustvu novinara izrekla je majka jednog od izgrednika, što je rezultiralo naredbom razrednog starešine izgrednika da obezbeđenje „momentalno izbaci novinare iz škole“.


Za to vreme, đaci učesnici nemilog događaja, koji su čekali na saslušanje u istom hodniku, prozivali su novinare i bučno im govorili pogrdne reči. Njihovi roditelji nisu se ni pomerili. Učenici koji su učestvovali u brutalnom premlaćivanju petnaestogodišnje devojčice čak su se i dogovarali kako bi trebalo negde da se okupe, sačekaju i prebiju novinare, pa čak i da ih zapale!!!


Podsećamo, pre desetak dana, D. L., učenica osmog razreda OŠ „Sonja Marinković“, bila je žrtva brutalnog iživljavanja devojčica iz te škole, a snimak tog strašnog događaja našao se u petak na internetu, da bi samo nekoliko sati nakon objavljivanja bio skinut. Bez obzira na to, učenici te škole, kako smo se juče uverili, imaju taj snimak u svom telefonu! Devojčicu D. L. prošle nedelje pretukle su vršnjakinje samo dvesta metara dalje od škole, dok su dečaci stajali sa strane, delom učestvovali u premlaćivanju i događaj snimali mobilnim telefonima. Sve se to odigravalo kod obližnjeg atomskog skloništa, gde su je čak terali da pase travu. Navodni povod, kako se priča po školi, bila je SMS poruka koju je nesrećna devojčica poslala jednom drugu.


Dok smo u školskom dvorištu čekali da se završi disciplinski postupak, jedan od dečaka učesnika tog nemilog događaja iz škole je izleteo kao pomahnitao izgovarajući raznorazne psovke i peretnje direktoru.


– Ma, sačekaću ga ja negde i razbiću mu glavu. Prebiću ga – siktao je petnaestogodišnjak urlajući po dvorištu škole, dok je majka, koja je takođe bila na sastanku, hodala za njim kao senka. Tako je iz školske zgrade izlazio jedan po jedan izgrednik u pratnji roditelja. Nakon dvosatnog čekanja, novinarima se obratio šef obezbeđenja škole rečima da je disciplinski postupak još u toku i da nikakvog zvaničnog saopštenja u toku dana neće biti.


– Sutra nakon vanrednog nastavničkog veća direktor će se obratiti novinarima i škola će tada imati svoj stav prema celom ovom događaju – kratko je prokomentarisao šef obezbeđenja. Na pitanje zašto nam se nije obratio direktor škole rečeno nam da „nije u mogućnosti da napušta prostoriju dok se ceo postupak ne završi“. Još se ne zna da li će kazna za učenike biti ukor iz vladanja i zabrana da prisustvuju proslavi maturske večeri, na šta su njihovi roditelji rekli da im to, povrh svega, niko ne može zabraniti! Kako smo saznali, komisiju koja je saslušavala izgrednike i roditelje pored direktora činili su pedagog i psiholog škole, razredni starešina, kao i socijalni radnik.


M. Pavlica
 

Tagovi

Povezani tekstovi