Predsednik protiv cenzure, ali i narušavanja morala i bezbednosti

„U tom smislu, mislim da je regulisanje vlasništva najbolji način da se reguliše i ko će voditi koji medij i ko će biti odgovoran za njegovo poslovanje“, rekao je Tadić u ekskluzivnom intervjuu za Radio-televiziju Srbije.


Posao u skladu sa zakonom


On je dodao da je obaveza države i svih državnih institucija „da mediji rade svoj posao, u skladu sa zakonom, da ne ugrožavaju državnu bezbednost, javnu bezbednost, bezbednost građana, ne urušavaju moral“.


„Ja ne govorim o cenzuri, ja samo govorim da kada neki medij objavljuje skaredne slike na naslovnoj strani, onda taj medij ugrožava opšta načela morala, a dovodi u pitanje i integritet osobe čije se slike pokazuju“, istakao je Tadić.


Neću da obmanjujem građane


Odgovarajući na pitanje šta misli o tome što njegovu najavu reforme u svim sferama društva, pa i u medijskoj, sada mnogi koriste kao argument da je umešani u sva previranja u medijima, Tadić je rekao da se kao ministar telekomunikacija mnogo zalagao „za nastanak regulatornog tela, kao i u svim zemljama u Evropi“ i dodao da ih mi konačno imamo.


„Politika i država treba što manje da se mešaju u medije, ali nije moguće zamisliti da se politika uopšte ne meša u medije, jer ne želim da obmanjujem građane, ali politika može da utiče na medije taman toliko koliko je moguće u skladu sa međunarodnim principima“, zaključio je Tadić.

Tagovi

Povezani tekstovi