Predsedniku opet nije prijalo pitanje N1, dao nova obećanja

Aleksandar Vučić, Snimak ekrana N1
Aleksandar Vučić, Snimak ekrana N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju hotela „Planinka“ u Kuršumlijskoj banji. Novinar N1 je podsetio Vučića da je 2019. izjavljivao da je očekivao brži razvoj Toplice i više radnih mesta, ali i da je pruga prestala da radi, upitavši ga da li je svestan da je došao u najslabije naseljen deo Srbije.

„Kažete pruga je prestala da radi, pruga će da radi, ali od marta sledeće godine kad bude obnovljena, pošto oni koje podržavate nisu uradili ni metar rekonstruisane pruge, a kamoli metar nove. Od 2000. do 2012. rekonstruisano 30,5 kilometara, nula metara u Toplici, nula metara u Nišu, nula metara bilo gde. A nove pruge nula metara, tek da ljudi čuju. Mi smo uradili 785 kilometara rekonstruisali pruge i 108,5 kilometara nove pruge. Sada radimo mnogo nove pruge i pretvaranje u brzu prugu da bismo spojili Niš i Beograd i Preševo sa Brestovcem i Nišem, da bismo imali brzu prugu od Subotice do Dimitrivograda. Do marta sledeće godi završićemo prugu i imaćemo mnogo bržu prugu i vozove od Kuršumlije i Niša, jer tako hoćemo da spojimo Kuršumliju sa Beogradom, i sa Bugarskom, Severnom Makedonijom i Grčkom“, rekao je Vučić.

Ponovio je da nikada nije zadovoljan.

 

„Ali ako pogledamo ovo je bila ruševina, danas je velelepni hotel, šta je u Lukovskoj banji urađeno, sad radimo i razmišljamo da fabriku trikotaže otvorimo, prebacili smo veći broj vojnika u Kuršumliju, jer kad imate više vojnika imate i veću potrošnju u gradu. Uložili smo novac, u dve banje četiri miliona evra. Uprkos protivljenju da je to autoput velike Albanije rešili smo da izgradimo autoput“, rekao je.

 

Na pitanje zašto je obnova toliko dugo trajala, Vučić je ponovio da je hotel napravljen iz porušenog.

 

„Kad god mislite da nešto dobvacite dobijete gori odgovor po vas. Za 10 godina plata od 320 evra do 740, do kraja godine 820 evra, do kraja 2025. biće 1000 evra prosečna plata, a izračunajte koliko je u Kuršumliji povećana prosečna, za 80 odsto. Da li je dovoljno, pa naravno da nije, da li je mnogo bolje, jeste. Mnogo toga ćemo morati još da promenimo, na radost građana Srbije“, rekao je Vučić.

Tagovi

Povezani tekstovi