Predstavljanje nove spoljnopolitičke inicijative

Evropski pokret u Srbiji i Centar za spoljnu politiku organizuju predstavljanje Nove spoljnopolitičke inicijative koju potpisuje trinaest organizacija civilnog društva.

Nova spoljnopolitička inicijativa civilnog društva upućena je predstavnicima vlasti i opoziciji, a u njoj se traži postizanje konsenzusa oko spoljnopolitičkog pozicioniranja i međunarodnog položaja Srbije.

Četiri tačke Inicijative se odnose na normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, intenziviranje evropske integracije Srbije, razvoj odnosa sa susedima u regionu i saradnje sa NATO.

Inicijativa ostaje otvorena i za druge organizacije civilnog društva, a do sada se je potpisali Beogradski fond za političku izuzetnost, Centar za regionalizam, Centar za spoljnu politiku, Evropski pokret u Srbiji – Novi Sad, Evropski pokret u Srbiji, Forum za bezbednost i demokratiju, Forum za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji, Helsinški odbor za ljudska prava, Institut za evropske poslove, ISAC Fond, Centar savremene politike – European Western Balkans, Centar za primenjene evropske studije i Savet za strateške politike.

Konferencija za novinare
Evropskog pokreta u Srbiji i Centra za spoljnu politiku

Na predstavljanju u Medija centru, govoriće predstavnici inicijatora i potpisnika, među kojima:

Opširnije o Novoj spoljnopolitičkoj inicijativi mozete pogledati ovde.

Obezeđen simultani prevod.

Tagovi

Povezani tekstovi