Predstavnici NDNV-a izloženi novom talasu pretnji, država toleriše nasilje

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je danas da su predstavnici tog udruženja ponovo izloženi “talasu etiketiranja i crtanju mete na čelo” i ocenilo da država toleriše nasilje nad novinarima i medijskim radnicima.

“Izvršni direktor NDNV-a Veljko Milić je na jednom sajtu koji je već ranije napadao naše novinare i saradnike označen kao ‘đavolji advokat’ koji tuži ‘patriote’, i koji je aktivan u NDNV-u ‘koji je separatistička organizacija’. Osuđujemo i objave Gorana Davidovića, vođe zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj, koji na društvenim mrežama direktno targetira programskog direktora NDNV-a Dinka Gruhonjića kao neprijatelja Srbije”, naveo je NDNV u saopštenju za javnost.

Ocenili su da takve laži i napadi samo služe kao podstrek onima koji profesionalizam vide kao problem u i koji takvim korišćenjem javnog prostora podstiču mržnju i nasilje.

“NDNV neće dozvoliti dalje narušavanje ugleda naših saradnika i same organizacije i preduzeće odgovarajuće pravne korake kako bi svi oni koji rade sa našim udruženjem bili zaštićeni od ovakvih napada”, poručuje se u saopštenju.

Upozorili su nadležne organe u Srbiji da ćutanjem na otvorene fašističke pretnje novinarima i drugim javnim ličnostima u zemlji zapravo “omogućavaju eskalaciju nasilja u društvu čije razmere mogu da budu nesagledive”.

(Autonomija)


Tagovi

Povezani tekstovi