Preminuo novinar i urednik Ninoslav Kopač

Izvor: HND
Izvor: HND

Nakon kratke i teške bolesti u Zagrebu je u 77. godini umro Ninoslav Nino Kopač. U svojoj diplomatskoj i novinarskoj karijeri Kopač je bio suradnik, a od 2002. do 2004. godine i glavni urednik Novosti. Rođen je 14. juna 1946. u Osijeku, diplomirao je pravo, a radio je najviše kao diplomat i novinar, javlja portalnovosti.com. 

 

Četiri godine proveo je kao konzul SFRJ u New Yorku. Po službenim bilješkama, bio je najmlađi diplomat na toj funkciji. Od 1982. do 1992. bio je urednik unutrašnje politike u političkom tjedniku Danas, da bi 90-ih bio prinuđen egzistenciju osiguravati kao slobodni poduzetnik. Od 2002. do 2004. radio je kao glavni urednik Novosti, gdje je bio i autor brojnih tekstova.

 

Nakon toga je pisao za Identitet, časopis Srpskog demokratskog foruma, te za P-portal, glasilo „Privrednika“. U svojoj karijeri bio je također dopisnik Večernjih novosti i Glasa javnosti iz Beograda. Niz godina bio je član Hrvatskog novinarskog društva.

 

U svojoj knjizi „Svjedok histerije“, objavljenoj u izdanju SDF-a 2012., u kojoj su skupljeni razgovori s brojnim svjedocima vremena i događaja tih godina, pružio je mogućnost sagledavanja rasapa društva i negativnosti s prijelaza dvaju stoljeća. O značaju knjige na promociji je svjedočilo sudjelovanje više uglednih ličnosti, među kojima je bio i tadašnji predsjednik Hrvatske Ivo Josipović, piše između ostalog u In memoriamu kolegi Kopaču na portalnovosti.com. 

 

Datum sahrane bit će naknadno objavljen.

 

 

 

Tagovi

Povezani tekstovi