Preminuo novinar Mihajlo Mika Dajmak

mika-dajmak

[box align=’box-center’ id=’7076′]

Mika Dajmak je autor i pisac više stotina članaka o kulinarstvu, vinarstvu i vinogradarstvu, autor Malog kuvara, koji je izlazio više godina u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više knjiga(„Sočni kuvar dva debela novinara“, „Šaputanje iz rerne Debelih novinara“, „Gozba“, „Kuvar za početnike“…). 

Rođen 1951. godine u Beogradu, Dajmak je svoje „otiske“ ostavio u Ilustrovanoj politici, Vremenu, Danasu… a poslednji autorski trag ostavio je u knjizi „Viljuškom po ex-YU“. Upravo prošle godine, na promociji ove knjige, između ostalog je rečeno da su Srbija i region dobili svog hroničara opširne kulinarske tradicije, rame uz rame sa Vojislavom Vokijem Kostićem ili tragom Slobodana Markovića. Oni su njemu bili uzor, a pošto je u svojoj dugoj i bogatoj novinarskoj karijeri bio i izveštač, vrstan reporter i netipični člankopisac, verovao je da će i njegov rad nekome biti putokaz.

 Dosta je novinarskih staza Mika prošao dok nije spojio ljubav prema pisanju i kuvanju, a na ovoj poslednjoj je posustao. Bio je član Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

 Kremacija Mihajla Dajmaka biće u sredu 25. marta, u 10 časova, na Novom groblju u Beogradu.

Tagovi

Povezani tekstovi