Preokret: Direktora RTV-a birati po stručnosti

rtv-novi-logo-znak_520x320

„Ako direktor postane neko blizak Srpskoj naprednoj stranci, možemo očekivati konačno urušavanje pokrajinskog javnog servisa“

 

Pokrajinski odbor Pokreta za preokret (PZP) Vojvodine zatražio je danas da se novi direktor Radio televizije Vojvodine izabere na osnovu kvalifikacija i novinarskog integriteta, a ne prema bliskosti sa Srpskom naprednom strankom.

 

Kako je ocenjeno iz tog pokreta, “RTV je izgubio kredibilitet pokrajinskog javnog servisa” i novi direktor bi, kako navode, taj kredibilitet mogao da vrati ili bar da to pokuša, ali da to ne može da učini neko “ko savijene kičme” po mišljenje odlazi u sedište režimskih stranaka.

 

“Vojvođanski odbor Pokreta za preokret traži da se prilikom izbora direktora, i nakon toga kod izbora drugih rukovodećih kadrova u Radio-televiziji Vojvodine vodi računa isključivo o stručnosti i integritetu kandidata, a ne o njihovoj partijskoj privrženosti”, poručeno je u saopštenju tog pokreta.

 

Dodaju da ako direktor bude izabran na osnovu kvalifikacija, “ima nade za RTV da postane javni servis i da ne bude glasilo SNS-a i SPS-a”, već da daje proverene i tačne informacije u interesu građana Vojvodine.

 

“U drugoj, i nažalost verovatnijoj opciji, ako direktor postane neko blizak Srpskoj naprednoj stranci, možemo očekivati konačno urušavanje pokrajinskog javnog servisa”, upozoravaju iz PZP.

 

PO Pokreta za preokret Vojvodine podseća i da se RTV do sada ponašao nezainteresovano za teme koje utiču na života građana, “posebno na štetu koju Srpska napredna stranka pravi Novom Sadu i Vojvodini”.

 

“Dešavalo se i da se kamermani i reporteri RTV pojave događaju ili konferenciji za štampu, kada opozicija ima važne informacije za javnost, da novinari uzmu izjave, ali se to posle ne emituje. To je potvrda da u RTV postoji jaka cenzura informativnog programa”, poručuuju iz PZP.

Tagovi

Povezani tekstovi