Press tuži Brankicu Stanković

Beograd-Uredništvo „Pressa podneće tužbu protiv B92 i novinarke ove televizije Brankice Stanković zbog klevete i nanošenje materijalne štete. Povod za tužbu jeste tvrdnja Stankovićke da iza Pressa stoji policija i da je naš list u stvari „policijske novine preko kojih se zataškavaju afere. Pravni tim Pressa već sledeće nedelje podneće tužbu i od Stankovićke i B92  tražiti milion dinara odštete. Novac će biti uplaćen na račun psihijatrijske ustanove „Dr Laza Lazarević“.


Podsetimo, Brankica Stanković je gostijući u vestima TV B92, u utorak uveče oklevetala Press i sve zaposlene u njemu. Iznervirana činjenicom da je Press pre nje došao do službene beleške ministra policije Dragana Jočića o predaji Milorada Ulemeka Legije, Stankovićka je rekla da policija preko „tabloida“ pokušava da sakrije afere:


-Sada je svima jasno ko stoji iza tabloida…To je pokušaj banalizacije celog događaja i namera policije da posle dve godine, koliko su tvrdili da nisu prekršilin zakon, sada preko svojih novina janosti prikažu da se zapravo ništa važno nije dogodilo-rekla je novinarka B92.


Iako Brankica Stanković nije spomenula ime Pressa, očigledno je da je mislila na naš list pošto smo mi jedini juče objavili sadržajJočićeve službene beleške.

Tagovi

Povezani tekstovi