Pretnje

Čuveni košarkaš Vlade Divac odustao je od kupovine „Večernjih novosti“ zbog pretnji koje je nedavno dobio. Preteće poruke, kako je saopštio, stigle su mu telefonom.
– U prvom pozivu „stručno“ mi je objašnjeno zašto ne treba i neću moći da postanem akcionar „Novosti“. U drugom mi je „dobronamerno“ savetovano da se povučem – kaže Divac, i dodaje da su poruke stigle iz „poverljivih“ i „pouzdanih“ izvora.
On je zbog svega toga, kako je objasnio u saopštenju, rešio da se povuče iz trke za kompaniju „Novosti“. Poručio je da „nema strpljenja, vremena, ni entuzijazma da ponovo prolazi kroz sudske procese, natezanja i opstrukcije“.
– Stvarnost me posle svega još jednom podseća na vrlo prizeman i ružan način da, osim pravnih, u ovoj igri postoje još neka, biće jača pravila, što je meni, sa stanovišta ličnih i moralnih načela i fer-plej igre, definitivno neprihvatljivo. Zato, ukoliko sam zaista toliko neprimeren da se pojavim u ulozi jednog od akcionara kompanije „Novosti“, iako sam za to imao i želju, i interes i pravo, odlučio sam da odustanem od svih daljih aktivnosti – navodi se u saopštenju Vlade Divca.
Podsetimo, Divac je početkom godine osnovao preduzeće „Divac Co“ d. o. o. Veliki broj malih akcionara kompanije „Novosti“ uložilo je 1.568 svojih akcija u dokapitalizaciju ovog preduzeća. Agencija za privredne registre je, međutim, odbila da registruje dokapitalizaciju, navodeći da je od Ministarstva privrede dobila takav nalog. Ministarstvo privrede je, s druge strane, obrazlagalo da je nalog dat u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije. Nakon toga, republički javni pravobranilac pokrenuo je dva sudska postupka protiv preduzeća „Divac Co“ i Vlade Divca.
Naš čuveni košarkaš uložio je žalbe na sve to i ceo slučaj je stigao do Vrhovnog suda Srbije. Vlade Divac je sve presude dobio. Ipak, nije uspeo da završi posao.(S. G.)


 

Tagovi

Povezani tekstovi