Pretučen hrvatski novinar

Urednik sportske rubrike „Jutarnjeg lista“ iz Zagreba Željko Petan (36), pretučen je sinoć ispred hale „Pionir“ pre rukometne utakmice između Partizana i Zagreba. Novinar je, najverovatnije u sukobu sa navijačima beogradskih crno-belih, „zaradio“ povredu glave i grudnog koša. Interventni lekarski tim klinike „Anlave“ prebacio ga je na odelenje neurohirurgije u Urgentnom centru. Posle kratke hiruške intervencije Petan je otpušten iz bolnice i kako smo nezvanično saznali, kasno sinoć otputovao je u Hrvatsku.


-Kada je naša medecinska ekipa stigla Petan je bio pod dejstvom alkohola. Konstatovali smo velike krvne podlive po glavi i povredu grudnog koša-rekao nam je primarijus dr Slobodan Ivanović, iz klinike „Anlave“.


Tokom utakmice povređen je i dvadesetpetogodišnji mladić. Prema rečima doktora Ivanovića, zadobio je povrede temena, pošto ga je jedan od navijača udario stolicom u glavu. Rukometna utakmica Partizan-Zagreb igrala se u okviru Kupa kupova, a navjači crno-.belih izazvali su kratak prekid tokom drugog poluvremena. Policija je brzo reagovala, tako da nije došlo do većeg sukoba između „tifoza“. U obračunu sa pripadnicima žandarmerije povređena su još četiri mladića. Lekari klinike „Anlave“ ustanovili su samo lakše telesne povrede.


Z.R.

Tagovi

Povezani tekstovi