Pretučen zbog priče o mafiji i fudbalu

U izjavi za B92 Stojović tvrdi i da jedini razlog za napad mogu da budu njegovi tekstovi o nameštanju fudbalskih utakmica, o čemu je on govorio i u serijalu „Insajder“ na toj televiziji. On je, takođe, tražio i policijsku zaštitu. Tvrdi da je MUP bio u obavezi da mu je već dodeli, dok u policiji kažu da je zahtev podneo tek u utorak uveče i da je sada u „procesu razmatranja“.
Iako je prošlo četiri dana od napada, istraga još tapka, a Stojović smatra da takvim stavovima policija u Crnoj Gori pokušava da „razvodni celu priču“.
– Ako pronađete nekog u stanu isprebijanog i ako sami zaključite da su to povrede koje je teško dobiti u padu, onda se, valjda, podrazumeva da treba sami da reagujete, a ne da vam taj traži neku zaštitu, pogotovo ako je u stanju amnezije i šoka i da mu na svakom sledećem pregledu nalaze po jedan prelom – rekao je Stojović za B92.
On je, takođe, razočaran i time što crnogorska policija povrede koje je zadobio tumači kao lakše, jer mu je neuropsihijatar koji ga je pregledao u Gradskoj bolnici rekao nešto sasvim drugačije.
– U Gradskoj bolnici mi nisu konstatovani prelomi ni mandipule ni gornje vilice, iako se na snimku bar jedan od ta dva preloma mogao videti. Meni je na tom pregledu, a toga se takođe veoma dobro sećam, neuropsihijatar prokomentarisao: „Čoveče, pa ovo je pokušaj ubistva“. Nakon toga, ja sam prvi put počeo da razmišljam da se to možda i desilo – kaže Stojović.
U MUP-u Crne Gore kažu da je Stojović rekao da je te večeri bio sam u stanu i da se ne seća da li je zaključao vrata, niti da je neko ušao.
– Rekao je da se ne seća da je imao ikakve posete i da se nalazio za računarom, kada je osetio da mu je teško, ali nije umeo da objasni uzrok tog stanja – navodi Tamara Popović, portparol Uprave policije MUP-a Crne Gore.
Prema njenim rečima, Stojović se našao na podu kada je dobio jak udarac u glavu i sledeće čega se seća je da je bio u bolnici.
Stojović, međutim, negira da se seća trenutka kada je potpisao zapisnik koji opisuje događaje u petak uveče u njegovom stanu. On je rekao da uopšte ne može da se seti kako se osećao u tim trenucima.
– Bio sam apsolutno konfuzan i to očigledno niko nije uvažio – rekao je Stojović.
Stojović širom javnosti je postao poznat posle gostovanja u emisiji ‘’Insajder’’, kada je svedočio o nameštanju utakmica i uticaju podzemlja na domaći fudbal. Brankica Stanković, autor serijala „Insajder“, rekla je za „Blic“ da je Stojović odmah posle emisije dobijao pretnje.
– Gosti ranijih serijala zbog svoje priče dobijali su otkaze ili su premeštani na niže radno mesto. Kada smo radili serijal o fudbalskoj mafiji, prvi put smo dobijali pretnje. Mi pre početka serijala, a Stojović nakon emitovanja – kaže Brankica Stanković.
Predsednik Udruženja sportskih novinara Crne Gore Veselin Drljević rekao je da nema sumnje da je Stojović napadnut zbog svojih tvrdnji o nameštanju fudbalskih utakmica, ali je izrazio sumnju da će se nalagodavci naći.


A.Ž. Adžić i U.Piper

Tagovi

Povezani tekstovi