Pretučena ekipa Glasa javnosti

Novinar sportske redakcije Glasa javnosti Dejan Ignjatović, i fotoreporter Peđa Milosavljević, takođe zaposlen u našem listu, pretučeni su juče u ranim popodnevnim časovima u Dubrovniku, gde su došli kako bi izveštavali sa vaterpolo utakmice četvrtfinala Evrolige između Juga i Partizana.


Tom prilikom, pet-šest hrvatskih huligana, bez ikakvog povoda i prethodne rasprave, nasrnuli su u centru Dubrovnika na naše kolege, naneli im telesne povrede i polupali profesionalnu opremu.


– Šetao sam Dubrovnikom sa Milosavljevićem kada su nas u jednoj uskoj ulici potpuno neočekivano napali nepoznati momci, pošto su verovatno čuli da pričamo srpski. Pokušali smo da se odbranimo koliko-toliko, ali u poluminutnoj makljaži meni su rasekli nos, a kolegi povredili ruku kojom je hteo da zaštiti lice – objasnio je Ignjatović.


Hrvati se nisu zaustavili na nanošenju telesnih povreda dvojici srpskih izveštača, nego su bes iskalili i na skupocenoj opremi.
– Polupali su nam lap-top računar i fotoaparat. Sve je trajalo veoma brzo tako da u samoodbrani nismo stigli da mislimo i na opremu – dodao je Milosavljević.


Kako su naše kolege bile prinuđene da pruže otpor, nepoznati navijači dubrovačkog Juga ubrzo su pobegli, a naša ekipa, iako okrvavljena, nastavila je da obavlja svoj profesionalni zadatak.
– U blizini je bilo nekoliko ljudi koji su videli šta se dogodilo. Kada su se huligani razbežali jedna žena nas je dozvala i ponudila pomoć. Stajala je ispred kuće sa dve ćerke i rekla da ne može da nas pusti unutra jer se plaši, ali nam je dala flašu vode i hanzaplast – zahvalan je Ignjatović.


G.J.

Tagovi

Povezani tekstovi