Pridružite se pokretu za etičko novinarstvo na Zapadnom Balkanu kroz kampanju ARTICLE19 CheckItFirst

Izvor: Article 19
Izvor: Article 19

ARTICLE19, vodeća međunarodna organizacija koja se bavi promocijom slobode izražavanja širom sveta, s ponosom najavljuje širenje svoje kampanje CheckItFirst na Zapadnom Balkanu. U saradnji sa regionalnim partnerima, ARTICLE19 poziva novinare i medijske organizacije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Kosova da se pridruže rastućoj zajednici posvećenoj najvišim standardima novinarstva.

 

Kampanja CheckItFirst naglašava osnovne vrednosti istine, nezavisnosti, pravičnosti, humanosti i odgovornosti u novinarstvu. Potpisivanjem obaveze poštovanja principa etičkog novinarstva, medijski profesionalci ne samo da se obavezuju na ove principe, već postavljaju i regionalni standard za izvrsnost u izveštavanju.

 

Sa zadovoljstvom ističemo podršku uglednih medijskih organizacija i poznatih novinara koji su se već pridružili ovoj inicijativi. Istaknute ličnosti poput Vanje Đurića iz N1 Beograd i Zorice Vorgučić iz Radio Kim Čaglavica potpisale su pristupnicu, pokazujući svoju posvećenost etičkom novinarstvu. Mediji kao što su CIN-CG, CINS i Kosovo 2.0 takođe su prikazali značku CheckItFirst na svojim digitalnim platformama, služeći kao inspiracija drugima u industriji.

 

Vrlo je lako potpisati obavezu, u tri koraka:

 

– Posetite našu veb stranicu: Saznajte više o kampanji CheckItFirst i pročitajte o obavezi poštovanja principa etičkog novinarstva na [https://www.article19.org/checkitfirst](https://www.article19.org/checkitfirst).

 

– Popunite formular: Kliknite na ‘Potpišite obavezu o etičkom novinarstvu’ i ispunite formular za podršku. Vaše ime i medijska organizacija će biti javno prepoznati kao podržavaoci.

 

– Proširite vest: Ohrabrujemo vas da prikažete značku CheckItFirst na svojim digitalnim platformama, signalizirajući vašu posvećenost etičkom novinarstvu.

 

ARTICLE19 poziva sve medijske profesionalce u regionu da se pridruže ovoj važnoj inicijativi. Zajedno možemo stvoriti pouzdaniji medijski pejzaž i ojačati poverenje javnosti u novinarstvo.

 

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Barabara Dockalova

[email protected]

Tagovi

Povezani tekstovi