Prijavite se na trening istraživačkog novinarstva

Foto: CINS
Foto: CINS

Ukoliko želite da naučite ili usavršite tehnike istraživačkog novinarstva, prijavite se na trening koji organizuju CINS i Transparentnost Srbija.

Onlajn obuku organizujemo od 21. do 23. novembra. Tokom trodnevnog praktičnog treninga izabrani polaznici će od redakcije CINS-a i stručnjaka iz Transparentnosti Srbije naučiti:

 

  • kako da prepoznaju zloupotrebu javnih sredstava,
  • koje baze podataka mogu da koriste u radu i kako,
  • kako da traže informacije od nadležnih,
  • kako da napredno pretražuju Internet,
  • na koji način kroz interaktivne grafike i video formate da približe čitaocima svoje priče,
  • kako da budu sigurni da su im tekstovi „otporni na metke“ (provera činjenica)

Istraživači iz redakcije CINS-a mnogo puta su nagrađivani za svoj rad. Za seriju tekstova o tretmanu korupcije u Srbiji i vezama fudbala, politike i kriminala, kao i brojne druge nagrade i priznanja nagrađeni su i „evropskim Pulicerom“, odnosno nagradom European Press Prize.

 

Transparentnost Srbija je domaća, nestranačka, nevladina i neprofitna organizacija usmerena na borbu protiv korupcije u Srbiji.

 

Najvažniji cilj koji Transparentnost Srbija želi da ostvari jeste povećanje transparentnosti rada državnih organa kao način da se spreči zloupotreba javnih ovlašćenja u privatne svrhe.

 

Trening je dostupan svim novinarkama i novinarima (a posebno podstičemo prijave onih koji su na početku novinarske karijere), kao i predstavnicima civilnog društva koje zanimaju istraživačke tehnike.

 

Da biste se prijavili pošaljite nam CV i motivaciono pismo na office@cins.rs do 30. oktobra do 23:59 (zakasnele prijave neće biti uzete u razmatranje), a u „subject” mejla stavite: „Prijava za CINS trening, <IME> <PREZIME>”.

 

Za sva pitanja i eventualne nejasnoće pišite na office@cins.rs (najkasnije 26. oktobra kako bismo imali vremena da odgovorimo na sva pitanja).

 

Svi prijavljeni će do 7. novembra biti obavešteni da li su izabrani za polaznike treninga.

Tagovi

Povezani tekstovi