Prijavite se za Letnju novinarsku radionicu

Izvor: N1
Izvor: N1

Prijave za osmu po redu Letnju novinarsku radionicu, koju organizuje N1, danas su otvorena, a svi zainteresovani se mogu prijaviti do 24. juna.

 

Program počinje 1. jula i trajaće šest nedelja tokom kojih će studenti proći kroz različite sektore N1. Rotacija između sektora će se odvijati svakih nedelju ili na dve nedelje, omogućavajući studentima da razviju širok spektar veština.

 

Oni će se oprobati u pisanju vesti, pravljenju TV priloga za različite emisije, radiće na istraživačkim temama sa iskusnim timom N1, ići na teren, pisati za N1 digitalne platforme. Ova praksa će im omogućiti da se upuste u svet profesionalnog novinarstva s puno samopouzdanja i veština koje su im potrebne za uspeh.

 

Od 2015. godine kada je radionica organizovana prvi put do danas kroz nju je prošlo oko 90 mladih. Neki od njih su sada deo N1 tima – Mladen Savatović, Tamara Urošević, Ana Opačić i Mirjana Nikolić.

 

N1 letnje radionice istovremeno se organizuju i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini i do sada je više od 300 mladih iz ove tri zemlje imalo priliku da učestvuje. Projekat je osmišljen kako bi se mladim i ambicioznim pojedincima koji su zainteresovani za novinarstvo omogućilo da nauče osnove rada na televiziji i digitalnim platformama.

 

Kroz predavanja i praktične zadatke, novinari i urednici N1 ih upoznaju sa uređivačkim i novinarskim radom, najnovijim medijskim trendovima, tehnikama i opremom koja se koristi na dnevnoj bazi, i daju smernice o tome kako da usavrše svoje veštine pisanja i komunikacije.

 

Kako da se prijavite:

 

Ukoliko ste zainteresovani da učite od najboljih, da vam svoja iskustva prenesu vrhunski profesionalci.

 

Prijave i popunjen formular poslati na e-mail adresu [email protected] (subject: BEOGRAD), najkasnije do 24. juna 2024. godine. Prijave koje ne sadrže navedeni „subject“ neće biti razmatrane.

 

Uz prijavni formular koji se nalazi na linku, snimite i pošaljite nam i video u trajanju do jednog minuta u kojem se predstavite i objasnite šta vam je motivacija da se prijavite.

 

Budite kreativni, drugačiji, moderni, zabavni!

 

Biće kontaktirani samo kandidati koji uđu u uži izbor.

 

Preuzmite formular za prijavu na ovom linku.

 

Izvor: N1

Tagovi

Povezani tekstovi