Priveden osumnjičeni za pretnje Bursaću i Šukoviću

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Tridesetčetvorogodišnji S.M. iz Bosne i Hercegovine, koji je nastanjen u Budvi, uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio tri krivična dela ugrožavanje sigurnosti na štetu Darka Šukovića, Dragana Bursaća i pravnog lica „Antena M“ d.o.o iz Podgorice.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, podeli su danas Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu, protiv S.M. (34) državljanina Bosne i Hercegovine, sa mestom prebivališta u Budvi, saopšteno je iz Uprave policije.

 

Navedena krivična djela osumnjičeni je izvršio na način što je koristeći jednu društvenu mrežu kreirao lažni profil pod nazivom „Marko Aprcović“ i sa njega uputio komentare preteće sadržine koji su se direktno odnosili na urednika i direktora portal „Antena M“ – D.Š. kao i lica radno angažovanih u navedenom portalu, navode iz policije.

 

„Takođe, koristeći ovaj profil na društvenoj mreži osumnjičeno lice je novinaru i kolumnisti iz Bosne i Hercegovine D.B. uputio komentare preteće sadržine. Nakon objavljivanja spornih kometara osumnjičeni je izvršio deaktivaciju profila kreiranog naloga“, dodaje se u saopštenju.

 

Službenici Uprave policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u koordinisanim aktivnostima sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru, kompanijom Facebook Inc, izvršili identifikaciju vlasnika profila „Marko Aprcović“ sa kojeg su i upućeni komentari spornog sadržaja i utvrdili da se radi i S.M.

 

On je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilšatvu u Kotoru na dalju nadležnost.

Tagovi

Povezani tekstovi