Proces protiv Panića posle 6 meseci i dalje bez epiloga

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Proces protiv Panića posle napada na urednika Niške inicijative Srđana Nonića, i dalje čeka odluku Osnovnog tužilaštva. Pored snimaka, izveštaja policije, lekara i uvida u razna dokumenta, niško tužilaštvo i dalje ne donosi odluku da li će Panić da bude optužen pred Sudom ua krivično delo “Prinude u pokušaju”.

 

Proces protiv Panića je počeo kada se incident i desio, a to je 14. januar 2023. godine, kada je oko 5 minuta trajala potera Panića jer je hteo da obriše snimak sa telefona Nonića, koji ga je zatekao u radno vreme u kockarnici u centru Niša.

 

Iako snimci vrlo jasno pokazuju radnje i izvršenje, iako su učesnici ceo dan proveli u policiji dajući izjave, hitno saslušani u Tužilaštvu u roku od 48 sati, prvo saslušanje gde je Nikola Panić saslušan kao “osumnjičeni” za krivično delo prinude, saslušanje se desilo tačno dva meseca kasnije.

 

Panić je na saslušanju u Tužilaštvu upravo i potvrdio sve navode događaja, samo blago ih relativizujući navodno svojim humanitarnim radom, kao i privatnim poslovima, negirajući da je trebao da bude na radnom mestu u vreme kad je snimljen u kockarnici, gde se pozivao na “preraspodelu radnog vremena” zbog koje je podneta i krivična prijava Višem tužilaštvu zbog falsifikovanja i još nekoliko dela.

 

Informacije koje smo dobili od Osnovnog tužilaštva jesu da se čekalo na saslušanje “svedoka” koji je bio učesnik u incidentu na kraju snimka (osoba koja je stigle Nonića na ulazu u MUP) i “još neke izveštaje” da bi doneli javnotužilačku odluku.

 

Pored činjenice da OJT još vodi postupak utvrđivanja činjenica, Panić je na zadnjem zasedanju Skupštine grada intervjuisao Nonića povodom dopisa koji je dobio redakcijski, vezano za privatan život Nonića i njegov rad.

 

Tekst prenet sa portala Niške inicijative.

Tagovi

Povezani tekstovi