PRODUŽEN ROK – novi rok ponedeljak 17.jun/Prijavite se na zajedničko novinarsko putovanje sa kolegama sa Kosova

Izvor:BIRN
Izvor:BIRN

Kao deo projekta „Podsticanje medijske razmene u procesu normalizacije odnosa između Srbije i Kosova”, koji finansira Evropska unija, BIRN Srbija i Internews Kosovo organizuju zajedničko putovanje novinara iz svih zajednica s ciljem međukulturne i međuetničke saradnje, kao i upoznavanja sa izvorima informisanja u Beogradu, Vranju, Bujanovcu, Prištini, Peći i Mitrovici.

 

Kada?

Putovanje traje 6 dana: od 30. juna do 05. jula 2024.

Prijave je potrebno poslati najkasnije do 17. juna.

 

Cilj programa:

 

Ova tura ima za cilj da poboljša razumevanje novinara o političkim i kulturnim pitanjima u regionu, sa posebnim fokusom na promovisanje profesionalnih standarda, dijaloga, pluralizma i međuetničkih odnosa.

 

 

Ko može da se prijavi?

 

Novinari koji trenutno rade u medijima ili iskusni freelance novinari iz Srbije i Kosova, a koji žele ovo putovanje da iskoriste za lični profesionalni razvoj, ali i da doprinesu povezivanju ove dve zajednice u svom budućem novinarskom radu. Ukupno će biti odabrano 6 novinara koji će učestvovati u programu.

 

 

Šta je uključeno u program?

Putovanje je planirano kao šestodnevni karavan u okviru koga ćemo posetiti javne institucije, nevladine organizacije, medije i spomenike kulturne baštine u Srbiji i na Kosovu. Novinare će pratiti BIRN Srbija i Internews Kosovo, organizacije sa dugogodišnjim iskustvom u novinarskom izveštavanju.

 

Pored toga, tokom programa će biti organizovani sastanci sa predstavnicima međunarodnih institucija i interaktivne aktivnosti.

 

 

Troškovi

 

Organizator pokriva sve troškove puta, smeštaja, ishrane i ulaznica za kulturne institucije i/ili događaje. U toku posete biće organizovan simultani prevod (srpski i albanski jezik).

 

Početna i završna tačka putovanja iz Srbije može biti Beograd, Novi Sad ili Niš, u zavisnosti od mesta prebivališta prijavljenih učesnika. Troškovi prevoza do/od ovih gradova biće refundirani uz priloženu autobusku kartu.

 

Zainteresovani novinari mogu se prijaviti popunjavanjem ovog formulara.

 

Kranji rok za prijavu je ponedeljak 17. jun 2024.

 

Osoba za kontakt

 

Kalina Simić, menadžer projekta

[email protected]

 

Izvor: Birn

Tagovi

Povezani tekstovi