Program N1 nije u Telekomovoj ponudi – kako je premijerka rekla u Skupštini

„Čini mi se da je nama svima bez sumnje jasno da su to domaći kanali. Ja sad ne znam kako mi možemo da se pravimo ludi i kažemo da su to strani kanali. U ovom slučaju sigurno se radi o rupi u zakonu, to je moje mišljenje. Ono što je takođe, što mora da se uradi, što zahteva širu koordinaciju, koja je svakako dosta teža, zato što nije koordinacija samo u okviru Vlade Srbije, različitih resora, agencija, institucija, već i nezavisnih tela kao što je REM ili RATEL, a to je svakako čini mi se da se utvrdi odakle SBB dobija signal recimo na TV N1.

Dakle, ja takođe molim i nezavisna tela da se malo više ovim pozabave. Znamo da SBB kao distributer medijskog sadržaja ne poštuje sigurno bez sumnje zakone Republike Srbije. A to je Zakon o elektronskim komunikacijama, koji kaže da numeraciju kanala određuje nezavisno telo odnosno REM, zato što time štiti javni interes, pa numeracijom kanala koju određuje REM nacionalna televizija RTS mora da bude prvi kanal. Oni to ne poštuju. SBB kao distributer medijskog sadržaja drži 53 odsto tržišta, na 53 odsto tržišta ti građani kao prvi kanal gledaju N1, kao drugi kanal gledaju Novu S, kao treći tek RTS. Mislim da Telekom drži između 36 i 40 odsto tržišta, dakle apsolutno nije istina da dve trećine građana ne može da gleda tu televiziju. Pritom, takođe da vas informišem, što pretpostavljam znate, pretpostavljam nećete da kažete, je da takođe Telekom u svom programu daje i kanal N1. Tako da onaj ko ima Telekomov program, odnosno koristi Telekom kao distributera, apsolutno može da gleda Televiziju N1“, rekla je Ana Brnabić.

Program TV N1 nije u ponudi Telekomovih kanala, niti je to bio slučaj od početka emitovanja našeg programa u oktobru 2014. Tu informaciju imaju korisnici Telekoma u većinskom državnom vlasništvu, a to se može proveriti i u zvaničnoj ponudi kanala na internet portalu tog kablovskog distributera.

Ujedno treba napomenuti da kablovski distrubuteri u Srbiji svi zajedno ne pokrivaju celu teritoriju Srbije, tako da je publika koja može da prati N1 ograničena isključivo na distributere koji imaju u naš program u svom paketu.

SBB je deo United Grupe u okviru koje posluje i TV N1.

Tagovi

Povezani tekstovi