Promocija knjige Pedje Obradovića „Srž“

pozivinica na promociju knjige _Srž_
Drage koleginice i kolege,
 
 
Pozivamo vas na promociju romana „Srž“ koji je autobiografska priča novinara Peđe Obradovića. Peđa nas je prerano napustio u maju ove godine. Predano je radio na knjizi i radovao se njenom izlasku. I ona sada priča njegovu priču.

Promocija knjige održaće se u utorak 3. oktobra od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.

 

O knjizi će govoriti Peđini prijatelji i kolege: Tatjana Aleksić, novinarka, Igor Božić, direktor TV N1, i Marjan Čakarević, književni kritičar.

 

Roman počinje kada pripovedača udaraju kola i lome mu obe noge. Odmah potom saznajemo da se saobraćajni udes dešava u trenutku kada Peđa treba da se vrati na posao posle dvogodišnje borbe sa leukemijom. Pošto je osuđen na bolnički krevet, ništa mu drugo ne preostaje nego da ispiše priču o ovoj dvogodišnjoj borbi.

 

Scene lečenja smenjuju se sa porodičnim pričama, nemoć i očaj sa slikama retkog prijateljstva i zahvalnosti. S elegantnim (auto)ironičnim otklonima i diskretnim i mudrim zaključcima o prostoru i vremenu u kojima živi, Peđa Obradović svakog svog čitaoca suočava sa njegovim željama, i njihovim stvarnim razlozima, sa mogućnostima, koje zapravo nikada nisu male, kao i sa granicama, koje se, ponekad, neopazice, pređu da bi se došlo do sebe.
 
Dobro došli!
 
Srdačan pozdrav,
Sekretarijat NUNS – a

Tagovi

Povezani tekstovi