Promocija „Zbirke akcionih planova za rešavanje lokalnih problema”

Nakon održanih obuka i promocije akcionih planova u deset gradova u Srbiji, u čemu je učestvovalo 250 mladih ljudi, Centar za razvoj Srbije predstavlja Zbirku akcionih planova za rešavanje problema u zajednici u kojoj se nalaze praktična rešenja za odabrane lokalne probleme. Slika Srbije koja proizilazi iz ovih planova je društvo koje je zastalo na sredini tranzicije. To je slika društva koje ima velike potrebe za promenom, ali mala sredstva.
Ono što budi nadu u budućnost, jesu mladi koji su se potrudili da svoje slobodno vreme upotrebe za delovanje od društvenog značaja i daju odgovore na neka od postavljenih pitanja.
Ova publikacija je praktični dodatak priručniku „Pokreni društvo” koji pored uputstva za izradu akcionih planova, obrađuje teme koje se tiču važnosti slobode izbora, demokratije i demokratskih vrednosti i učešća u društvenom životu, kao i izvode iz Ustava Republike Srbije koji se odnose zagarantovana ljudska prava.

Konferencija za novinare Centra za razvoj SrbijePredstavljanje akcionih planova za rešavanje lokalnih problema (govore):


Promocija publikacije se odvija u okviru projekta Centra za razvoj Srbije „Pokreni društvo – promeni svoju zajednicu” koji je finansijski podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske.

Tagovi

Povezani tekstovi