Propao konkurs za direktora RTS

nikola-mirkov-17
[box align=’box-left’ id=’7022′]

Rok za konkurisanje za mesto direktora Radio televizije Srbije istekao je juče. Kako „Blic“ nezvanično saznaje, do danas je pristiglo preko deset prijava. Iako svi prijavljeni kandidati ispunjavaju uslove, Upravni odbor RTS-a gotovo izvesno neće izglasati nikoga od njih. Tako će Mirkov ostati prvi čovek javnog servisa do maja sledeće godine, do samo nekoliko dana pred istek mandata tog upravnog odbora.

 Nikola Mirkov nije hteo da komentariše mogućnost da ostane još godinu dana na čelu javnog servisa i uputio novinare „Blica“ na PR službu RTS, koja nije dostavila odgovor.

 Iako se dugo spekulisalo da će mesto direktora RTS najverovatnije pripasti Goranu Karadžiću, predsedniku Saveta RTEM (bivša RRA), on se na konkursu nije ni prijavio jer je saznao da neće dobiti podršku UO.

 Na pitanje da li je to tačno, Karadžić je kratko rekao da je to njegova lična stvar.

 – Javnost nema prava dase meša u tu odluku koja je vrlo kompleksna – rekao je on.

 Upravni odbor RTS sastaće se 23. marta da zvanično pregleda prijave svih kandidata. Zasad je od desetak kandidata poznato ime samo novinara Filipa Mladenovića.

 – Sledećeg ponedeljka ćemo imati sastanak upravnog odbora na kome ćemo otvoriti sve prijave, jer dajemo vremena da stignu i koverte onih koji su ih poslali poštom – kaže Žarko Trebješanin, član Upravnog odbora RTS.

 On je dodao da nema saznanja da će pozicija prvog čoveka Javnog servisa ostati u rukama Nikole Mirkova.

 – Ako nije konkurisao, jedini način da on ostane na toj poziciji jeste da niko drugi ne bude izabran – rekao je Trebješanin.

 Kao kandidati za direktora RTS u javnosti su proteklih meseci spominjani i Veran Matić, glavni urednik Informativnog programaB92, Milorad Vučelić, koji je početkom devedesetih već bio generalni direktor RTS i Dejan Jocić, direktor TV Nove. Međutim, niko od njih nije konkurisao za mesto direktora.

Tagovi

Povezani tekstovi