Protest ispred zgrade RTV-a: Zahtev da postanu objektivni

rtv-logotip-281x281_281x281

Više desetina građana okupilo se danas na protestu ispred zgrade Radiotelevizije Vojvodine (RTV) u Novom Sadu, sa zahtevom da RTV postane objektivna, da vesti budu tačne i precizne, dok je Granski sindikat kulture, umetnosti i medija „Nezavisnost“ zatražio hitno imenovanje direktora pokrajinskog javnog servisa.

 

Organizator skupa poslanik Aleksandar Olenik rekao je da građani Vojvodine, pogotovo Novog Sada, imaju pravo da ono što plate bude kvalitetno.

 

Program RTV treba da bude objektivniji u smislu izveštavanja o protestima u Beogradu i ovde, u Zrenjaninu i drugim mestima. Da bude lišen verbalnog i političkog nasilja koje Srpska napredna stranka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić šalju kroz program, čime se nasilje se širi po celoj zemlji, izjavio je Olenik.

 

Predsednik “Nezavisnosti” Darko Šper zatražio je hitno imenovanje generalnog direktora RTV.

 

Konkurs je završen pre dva meseca, ali Upravni odbor ne donosi odluke, rekao je Šper, navodi Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

 

Šper je izjavio da država mora da shvati da sa 300 dinara pretplate, posle poskupljenja i inflacije, zaposleni u javnim medijskim servisima nemaju od čega da žive.

 

To je osnovna poruka onima koji donose odluke. Mi treba da donosimo odluku o visini TV preplate, ali nam je neko i to pravo oduzeo i ograničavaju nas na tih 300 dinara nekoliko godina unazad. Ova medijska kuća nema više novac za program, rekao je Šper.

Tagovi

Povezani tekstovi