Protest radnika Radio Jugoslavije ispred Vlade

radio-jugoslavija-protesst-tanjug
[box align=’box-center’ id=’7272′]

Oni će to uraditi ako do tada ne dođe do razgovora sa predstavnicima Vlade.

U saopštenju izdatom nakon današnjeg protesta, navodi se da zaposleni na tom radiju nisu dobili nikakav odgovor na pismo i zahtev za prijem koji su uputili premijeru Srbije Aleksandru Vučiću. 

„Dobili su samo informaciju da je kabinet predsednika Vlade ‘uzeo predmet u razmatranje’ i da će predstavnici ove medijske kuće biti pozvani na razgovor“, dodaje se u saopštenju. 

Zaposleni u Radio Jugoslaviji (Međunarodnom radiju Srbija) protestovali su danas ispred Vlade Srbije zbog najave gašenja te medijske kuće, koja postoji već 79 godina i emituje program na 12 jezika.

Medijskom strategijom i novim Zakonom o javnom informisanju predviđeno je povlačenje države iz vlasništva nad medijima i njihovog direktnog finansiranja. 

„Za Radio Jugoslaviju, uprkos ranijim najavama, nije ponuđena nikakva mogućnost transformacije, racionalizacije ili uključivanja u Javni servis, mada je Zakonom utvrđen javni interes informisanja svetske javnosti o dešavanjima u Srbiji“, naveli su zaposleni u toj kući. 

Kako se dodaje, zaposleni bi se mogli, bez bilo kakve krivice, naći bukvalno na ulici, jer za takav način gašenja firme nisu predviđene ni otpremnine.

Tagovi

Povezani tekstovi