Prvi čovek Javnog servisa ne bi trebalo da ima autorsku emisiju

bujke-telegraf-rs

[box align=’box-left’ id=’7721′]

Branka , TV kritičarka

Bujošević može i ne mora da prenese svoju emisiju na RTS. On je odličan voditelj. Međutim, mislim da bi mu priprema autorske emisije u ovom trenutku oduzimala mnogo vremena, a RTS je veliki javni sistem koji bi trebalo preurediti i reformisati jer mnogo košta a nisam sigurna da daje toliko dobre rezultate. Možda bi za Bujoševića bilo dobro da sam sebi da rok od šest meseci pa da od jeseni počne sa emisijom.

Aleksandar Timofejev, novinar

Mogao sam da uživo vidim kako funkcionišu brojni TV programi u Evropi i Americi, i da razgovaram sa mnogim televizijskim stručnjacima u inostranstvu. Njihov stav je da prvi čovek jedne televizije ne bi trebalo da ima autorsku emisiju u kući jer, ko bi tada mogao da mu kaže da mu emisija ne valja, ako ne valja. Tim principom sam se vodio i sam i nisam radio emisije na televizijama u vreme kada sam ih vodio. Naravno, dok sam bio na čelu jedne televizije, nije dolazilo u obzir ni da radim emisiju na nekoj drugoj.

Branka Otašević, TV kritičarka

Što se mene tiče, nije neophodno da Dragan Bujošević ima svoju TV emisiju. Naprotiv, on kao glavni i odgovorni urednik ni ne treba da ima autorsku emisiju, jer ima dobar kolektiv i treba da pruži šansu svojim saradnicima da rade svoj posao. A on kao direktor svakako će moći da utiče na uređivačku politiku i programski sadržaj, te će moći i da sugeriše pojedina pitanja za emisije ukoliko ga nešto zanima. Dakle, na „svojoj“ televiziji ne bi trebalo da ima emisiju.

Vladimir Đukanović, novinar i poslanik SNS

Ne bih da se mešam u uređivačku politiku, ali mislim da bi on daleko više trebalo da razmišlja kako da obezbedi novac za funkcionisanje RTS i kako da se poboljša program. Od toga će ga verovatno zaboleti glava, tako da bi mu autorska emisija bila potrebna kao treće oko.

Goran Gmitrić, urednik informativnog programa TV Pink

Dragan Bujošević će imati dosta posla da sredi stanje na RTS, tako da ne verujem da će imati vremena da se bavi svojom autorskom emisijom.

Bojana Lekić,novinarka

Mislim da je je veće pitanje to što ljudi ne razumeju ulogu generalnog direktora čitavog sistema RTS i mešaju je sa ulogom direktora televizije i ulogom urednika informativnog programa. A da li će uz sve menadžerske obaveze i velike bitke koje predstoje u sređivanju javnog servisa Dragan Bujošević imati želje i snage da radi i autorsku emisiju zavisi od njega, ali i od procene kapaciteta onih koji su u RTS a čiji je to posao. Nadam se da su ti kapaciteti veći nego što vidimo.

Tagovi

Povezani tekstovi