Prvih dvanaest polaznika uspešno je završlo obuku „Mobile journalism – MoJo”

Polaznici prve radionice “Mobile journalism – MoJo” , Foto NUNS
Polaznici prve radionice “Mobile journalism – MoJo” , Foto NUNS

Prvih dvanaest polaznika uspešno je danas završilo trodnevnu obuku “Mobile journalism – MoJo” održanu u Beogradu, a koju je organizovalo Nezavisno udruženje novinara Srbije u saradnji sa Ambasadom SAD.

Na ovoj obuci polaznici su savladali tehnike mobilnog novinarstva pomoću kojih će moći da naprave sadržaj koji će efikasno funkcionisati za gledanje na pametnim telefonima.

 

Oni su na obuci naučili kako da snimaju kratke video priče pomoću pametnih telefona, kreiraju sadržaj koji je relevantan i koji angažuje publiku, koristite aplikacije za snimanje i uređivanje prikladne za IOS i/ili Android uređaje i da prilagode materijal snimljen na pametnim telefonima za različite platforme društvenih mreža.

 

Svi učesnici su se složili da će im ova obuka mnogo koristiti u daljem radu.

 

Naredna radionica “Mobile journalism – MoJo”, održaće se u Nišu od 1. do 3. juna. Rok za dostavljanje prijava ističe sutra, 26.05. 2022. godine, a prijave možete poslati putem linka https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-pi-02xHh-1TOWlqVn-9QBqwLt8_AYPwc1dLhsDqG4nHFGQ/viewform

 

Radionicu će voditi novinarka Teodora Ćurčić (više informacija o predavačici možete naći na sledećem linku: https://www.cins.rs/author/teodora-curcic/  )

 

Dodatne informacije mogu se dobiti elektronskom poštom na adresu: info@mirc.rs .

Tagovi

Povezani tekstovi