PRVO LISTA, A POTOM GLASANJE

Na listi kandidata Odbora za kulturu i informisanje, koja je doneta 24. septembra prošle godše, predloženi su novinar Aleksandar Vasić, gradski odbornik Novog Sada Ljiljana Đurđevac, naučni savetnik u Balkanološkom institutu SANU Bojan Jovanović, redovni profesor Filozofskog fakulteta Vladimir Cvetković, predsednik Saveta radiodifuzne agencije Nenad Cekić i profesor Mašinskog fakulteta Vukman Čović. Predsednik Odbora za kulturu obavestio je poslanike da je Čović podneo zahtev za povlačenje kandidature, ali, kako je Lazarević objasnio, to u ovom trenutku ne može da se prihvati, jer je ovlašćeni predlagač u ovom slučaju Odbor.
Lazarević je objasnio da Čović može da podnese ostavku samo ukoliko bude izabran za člana Saveta. Sporna je i kandidatura Ljiljane Đurđevac koja je gradski odbornik u Novom Sadu, zbog čega će, ako bude izabrana, odustati od kandidature, objasnio je član Odbora Aleksandar Vučić.
Na listi koju su preddožili rektori univerziteta u Srbije se nalaze profesor Fakulteta političkih nauka Miroljub Radojković i profesor Filozofskog fakulteta i direktor Instituta za filozofsku i društvenu teoriju Svetozar Stojanović.
Udruženja radiodifuznih i javnih glasila i drugah profesionalnih i novinarskih udruženja, filmskih i dramskih umešika predložila su televizijskog producenta Slobodana Ćorića i diplomiranog filmskog režisera Milorada Jakšića-Fanđu.
Domaće nevladine organizacije i udruženja građana predložila su Velimira Miloševića i Izabelu Kisić iz Helsinškog odbora za ljudska prava, a predstavnici crkve i verskih zajednica episkopa jegarijskog dr Porfirija i Aleksandru Janković. .
Pored ovih kandidata, iz Vojvodine su predloženi Goran Karadžić i Dušan Marinković.

Tagovi

Povezani tekstovi