Putnici ludog tramvaja

Tanja Vidojević, voditeljka Zamke osvojila je prvo mesto u kategoriji „bruka za profesiju“ izazvavši pritom ubedljivo najveći revolt svojih kolega. Sanja Marinković i Aleksandar Tijanić su tik iza nje, dok je Dragan J. Vučićević trećeplasirani.
U kategoriji „najbolje dnevne novine“ Večernje novosti su ove godine preuzele vođstvo od Politike, koja je uz minimalnu razliku pobedila u utakmici sa trećeplasiranim Blicom.
Anketirani su se najviše dvoumili oko redosleda za neslavnu titulu „najgore dnevne novine“ u kojoj je prošlogodišnji pobednik Kurir, ove godine zamenio mesto sa Internacionalom, koji je i pre dve godine zauzimao ovu „prestižnu“ poziciju. Na trećem mestu malazi se Balkan.
Godinama unazad, prvoplasirano Vreme i drugoplasirani NIN su „najbolje periodične novine“. Za većinu ispitanika Vreme je „navika“, NIN je prešao u „tradiciju“, dok je Status zauzeo treće mesto.
„Sva senzacionalistička izdanja“ bila su zajednički imenitelj za periodičnu štampu čija pisanija nisu zavredela poštovanje kolega. Svet već godinama neprikosnoveno slovi za „najgore periodične novine“, a u stopu ga prate Skandal i Ekskluziv i ostali „kupusni listovi“, u kojima rade „ljudi koji se neprofesionalno bave svojim poslom“. U tesnoj konkurenciji su se našle i Glorija, Plejboj i Evropa za koje su se mogla čuti mišljenja da su „Kurir u boji“.
Rezultati ankete u kategoriji „tekst godine u pozitivnom smislu“ pokazali su da novinari prate rad svojih kolega pa su tako najcenjeniji tekstovi Miloša Vasića u Vremenu. U pozitivnom smislu ispitanicima su ostale u sećanju i kolumne Bogdana Tirnanića, koje godinama unazad izazivaju poštovanje kolega i tekstovi o Haškom tribunalu trećeplasirane Ljiljane Smajlović. Sem tri prvoplasirana autora, glasove su osvojili i kolumna Dragana J. Vučićevića („Gospodo poslanici, stoko jedna bezrepa“) i tekstovi Zorana Panovića.
U kategoriji „najbolja TV stanica“ duplo više glasova od drugoplasiranog osvojio je i prošlogodišnji pobednik Televizija B92. Televizija BK je u tesnoj trci sa RTS ipak osvojila drugo mesto, ali „pod uslovom da se izuzmu Karićevi pamfleti“.
Insajder, iz ovogodišnje produkcije B92, zaslužio je epitet „najbolje TV emisije“ dok su Utisak nedelje i Kulturni nokaut drugo odnosno trećeplasirani.
„Sva TV lica su ishabana. Nema novih“- tvrdili su neki anketirani komentarišući kategoriju „TV lice godine“ mada su ostale kolege prepoznale Olju Bećković kao najupečatljivije. Drugoplasirana je Nataša Miljković dok je Goran Dimitrijević, voditelj brojnih emisija B92 osvojio najviše simpatija ženskog dela publike, i svojim karakterističnim glasom i nastupom zaslužio treće mesto.
B92 je upečatljivo „najbolja radio stanica“ i to je tradicija koja se ponavlja iz godine u godinu. Posle Radija B92, na drugom mestu se našao Radio 202 zbog „kvaliteta profesije koji je dokazan u svim segmentima“ a trećeplasirani Radio JAT zbog „tradicionalno dobrog muzičkog programa“.
U kategoriji „najbolja radio emisija“ situacija se nije promenila, jer su prva dva mesta u odnosu na prošlu godinu ostala nepromenjena. Kažiprst i dalje slušaju jer „svako jutro ubodu – baš tamo gde treba“, zatim sledi Peščanik i na trećem mestu emisije Igora Brahusa.


R.D.

Tagovi

Povezani tekstovi