Radio od milion dolara nije na prodaju

Povodom ovog događaja, pripadnici ove medijske kuće juče su medijima  predstavili svoj renoirani prostor. Naima, Grad Beograd je iz budžeta izdvojio 60 miliona dinara za obnovu radija Studio B, pa je svečanom koktelu prisustvovao i gradonačelnik Zoran Alimpić.


-Čast mi je da svečano otvorim potpuno obnovljene prostorije radija Studio B. Svi smo odrasli uz program ove medijske kuće i veliko mi je zadovoljstvo što svi ovi divni ljudi imaju sada mogućnost da rade sa vrhunskom opremom i u znatno poboljšanim uslovima-rekao je ovom prilikom Alimpić.


-RadioStudio B je u Beograđanku doseliotačno pre 22 godine i od tada ništa nije urađeno na njegovoj obnovi. Milion dolara koje je grad Beograd izdvojio za ovo, kako kažu, humano delo, omogućio je da radio dobije potpuno novu tehiku koja će stvoriti prvoklasan radijski program.


Pored radijskog i televizijskog programa, Studio B i sajt na kojem će građani moći da nađu sve informacije o Beogradu, ali i o drugim dešavanjima.


– Za koji dan će naš sajt da se prilagodi slepima. To znači da ćejedan od rtkih sajtova na srpskom jeziku koji će moći da bude potpuno čitljiv za slepa lica. Želim samo da kažem da je renoviranje ovih prostorija omogućilo da grad dobije radio kakav zaslužuje. Obnova ne znači da je sada porasla cena ove medijske kuće. Naprotiv, mi nismo na prodaju, bili smo i ostaćemo nacionalni radio -izjavio je Aleksandar Timofejev.


Svečanosti su prisustvovali i poznata lica ove medijske kuće. – Svi me pitaju šta je sa televizijom Studio B i „Seranovima“ koji se prikazuju i koji su znatno podigli rejting naše kuće. Zadovoljstvo mi je da najavim da ćemo prikazivati poslednju sezonu „Seranovih“ u isto vreme kada i Španija, jer smo sa njima postigli takav dogovor zbog gledanosti i uspeha te serije kod nas. Što se tiče obnove studija televizije, to je već davno završeno, ali kada smo obnovili radio, sada nam sledi da program opravda svoju reputaciju koju je stekao kroz 38 godina rada – rekao je Jugoslav Pantelić, direktor programa STB.


V.C.

Tagovi

Povezani tekstovi