Radnik Gradske uprave jurio novinara Niške inicijative: Polomiću ti ruke i noge

Ilustracija: Pixabay
Ilustracija: Pixabay

Glavnog i odgovornog urednika Niške inicijative, Srđana Nonića, napao je na Trgu kralja Milana, kako piše taj portal, radnik Gradske uprave, Nikola Panić, nakon što ga je Nonić snimio kako u toku radnog vremena posećuje kazino. Usledila je salva uvreda i pretnji da će Noniću polomiti telefon, ruke i noge da bi na kraju i fizički nasrnuo na njega, dodaje se na portalu.

 

 

Nakon kraće rasprave i odbijanja da obriše snimak, Panić je nastavio da fizički napada Nonića, kako bi mu oteo telefon iz ruke, što je dovelo do petominutne potere koja se nastavila nakon ulaska urednika Niške inicijative u zgradu MUP-a, piše Niška inicijativa.

 

Portal dodaje da je po ulasku u samu zgradu i pokušaja da prijavi napad i zatraži policijsku zaštitu, Panić ponovo nasrnuo na Nonića na portirnici, što su i zabeležile nadzorne kamere PU Niš. Brzom reakcijom policijskih službenika, Panić je odmah odveden u neku od prostorija gde je dao izjavu.

 

„Nisam verovao da će ovako sve da se odvija, da ja bežim u centru grada u sred bela dana, pa da na kraju kada stignem u zgradu policije budem napadanut na portirnici. Mislim da je ovaj napad inspirisan mržnjom prema mom radu koji istražuje mahom (ne)rad javne uprave, a posebno pojedinaca koji se loše odnose prema poslu, ne idu na posao, ili se ponašaju kako hoće. Ovo je sada lepo snimljen prime“, rekao je urednik portala Niška inicijativa Srđan Nonić.

 

Policija je u koordinaciji sa Tužilaštvom u Nišu, koje ima posebno odeljenje za napade na novinare, prikupila sve snimke sa kamera koje pokrivaju deo grada u kome se desio napad i na kojima se može videti kompletan tok događaja. Odsek za forenziku je preuzeo kompletan materijal sa telefona Nonića, kao i za ranije prepiske u kojima Panić obećava trećim licima da će „da prebije Nonića, makar ga uhapsili“, piše Niška inicijativa.

Tagovi

Povezani tekstovi