Radomir Nikolić: Za kragujevački konkurs osam, a RTK 37 miliona

Nikolić je UNS-u potvrdio da će preostalih 37 miliona dinara iz budžeta biti izdvojeno za Radio-televiziju Kragujevac (RTK).

Inače, iz budžeta je za medije 2017. i 2018. godine sav novac izdvajan isključivo  za RTK, koji je nakon poništene privatizacije vraćena u vlasništvo Grada Kragujevca.

Podsetimo, u Nacrtu budžeta, o čemu je UNS pisao, stoji da Grad Kragujevac planira da za medije u 2019. godini planira da izdvoji ukupno 45 miliona dinara, od čega će osam miliona biti iskorišćeno za „ usluge po ugovoru“, a za „subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama“ 37 miliona.

RTK je privatizovan 2015. godine kada ga je kupio kruševački biznismen Radoica Milosavljević. Ipak, privatizacija je početkom 2017. godine poništena, jer Milosavljević nije ispunjavao obaveze predviđene kupoprodajnim ugovorom.

Gradu Kragujevcu je u junu 2017. godine privremeno vraćeno vlasništvo nad ovom medijskom kućom, kojom je trebalo da upravlja do nove privatizacije. Kako je tada najavljeno, RTK je trebalo da u roku od šest meseci bude privatizovan, ali se to do danas nije desilo

Na pitanje UNS-a kada očekuje ponovnu privatizaciju RTK , Nikolić je rekao da je „sada sve u nadležnosti Ministarstva privrede“.

Inače, UNS-u Ministarstvo privrede još uvek nije odgovorilo ima li zainteresovanih i šta je ono uradilo nakon što je u januaru ove godine raspisalo „javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za učešće u postupku privatizacijeRTK“.

„Grad Kragujevac i RTK su sve neophodne radnje završili na vreme- za šest meseci“, rekao je UNS-u Nikolić.

Tagovi

Povezani tekstovi