Raja Rodić: Koga štiti UNS?

Kako je u saopštenju Udruženja i Sindikata navedeno, „zabrana ulaska ljudima koji su još u radnom odnosu predstavlja kršenje radnih prava zaposlenih“. Navodeći da je za neizlaženje Glasa javnosti 22. marta Rodić proglasio glavnog urednika Ivana Čorbića, Milku LJubičić, Dragana Savića, Svetlanu Jugović i Zoricu Čvorović, UNS i SNS su ocenili „neprimerenim optužbe da vodeći urednički tim Glasa javnosti čine ‘krtice’ iz interesnih političkih grupacija bliskih ministru Dinkiću“.


Odgovarajući na ove optužbe, Radisav Rodić je poručio da je reč o „krajnje neprimerenom i neprofesionalnom saopštenju“, u kojem je iznet „niz laži“. Rodić je objasnio da su novinari koje su SNS i UNS uzeli u zaštitu 21. marta napravili sabotažu informacionog sistema u redakciji i izbrisali najveći broj pripremljenih materijala i tekstova za rad.


– Neki od imenovanih organizovali su opstrukciju, protivzakonitu obustavu izlaženja novina organizujući destrukciju u samoj redakciji. Frapantno je da UNS i SNS brane protivzakonito postupanje nazivajući pojedince uređivačkim timom, kada je uređivački tim, osim smenjenog i suspendovanog odgovornog urednika, ostao u istom sastavu – naveo je Rodić.
On je u svojstvu predsednika Udruženja vlasnika, osnivača i izdavača štampanih glasila Glasnik izjavio protest „zbog bezobzirnog i drskog ponašanja odgovornih u UNS i SNS koji su potpisali saopštenje“.


– Pitam ih da odgovore javnosti da li oni štite interese novinara koji časno i pošteno obavljaju svoj posao ili štite one koji su bili zaštićeni u vreme bivših režima, a sada pokušavaju da se reinkarniraju – poručio je Rodić.


R..K.

Tagovi

Povezani tekstovi