“Raša tudej” se sprema za srpsko tržište: Zekić kaže da moraju da ispune brojne uslove

Mesto: Beograd
Datum: Wed Jul 13 17:32:26 CEST 2022
Dogadjaj: KIOSK/MEDIJI - u sedištu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) nastavljeni su razgovori sa kandidatima za nacionalne frekvencije - Nova S televizija
Fotoreporter: Milica Vuckovic
Licnosti: Olivera Zekic
Izvor: FoNet Milica Vuckovic
Mesto: Beograd Datum: Wed Jul 13 17:32:26 CEST 2022 Dogadjaj: KIOSK/MEDIJI - u sedištu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) nastavljeni su razgovori sa kandidatima za nacionalne frekvencije - Nova S televizija Fotoreporter: Milica Vuckovic Licnosti: Olivera Zekic Izvor: FoNet Milica Vuckovic

Ruska državna televizija „Raša tudej“ dostaviće u toku dana neophodnu dokumentaciju REM-u, kako bi Regulatorno telo razmatralo njihov zahtev za pokretanje programa u Srbiji.

Judita Popović, članica Saveta REM-a, potvrdila je za Danas da očekuje dokumentaciju, i da bi, ukoliko ona bude zadovoljavajuća, o zahtevu moglo da se raspravlja 22. novembra.

 

Predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić kaže za Danas da nije upoznata sa zahtevom ruske državne televizije.

– Jedino ako je stigao pre neki dan, ali, da bi “Raša tudej” mogla da se emituje u Srbiji, mora kao pravno telo da bude registrovana u našoj zemlji, da ima studio i neophodnu tehniku. Takođe, može da se emituje samo preko kabla – navodi Zekić.

 

Zahtev „Raša tudej“ se, navode naše sagovornice, sigurno neće sutra naći na dnevnom redu sednice REM-a.

 

Kako je juče objavio Sputnjik, u planu je da TV Raša tudej na srpskom jeziku uskoro počne sa radom, a glavna i odgovorna urednica biće Jelena Milinčić, ćerka Ljubice Milinčić, glavne urednice Sputnjika.

 

Savet EU je još u martu odlučio da obustavi distribuciju ruskih držvanih medija „Raša tudej“ i „Sputnjik“ na teritoriji cele EU. Kako su preneli mediji, sankcije pokrivaju sva sredstva za prenos i distribuciju, kao što su kablovska, satelitska, IPTV, platforme, veb stranice i aplikacije, a sve relevantne licence, ovlašćenja i dogovori o distribuciji su suspendovani, naveli su u Savetu EU.

U Briselu su ocenili da su ta dva medija važni instrumenti u „podsticanju i podršci ruske agresije” protiv Ukrajine i da predstavljaju „značajnu i direktnu pretnju javnom redu i bezbednosti EU”.

Tagovi

Povezani tekstovi