Raspisan konkurs za glavnog urednika Politike

Prijave na kokurs mogu se slati do 16. oktobra, a komisija će objaviti imena tri prvoplasirana kandidata o kojima će se izjašnjavati i redakcija. U konkursu koji je objavila današnja Politika, navedeno je deset uslova koje moraju ispuniti kandidati, kao i da će izabranom biti ponuđen vantarifni ugovor na četiri godine uz mogućnost produženja.


Kako se navodi, od budućeg glavnog urednika očekuje se da nastavi da unapređuje sadržinu lista u skladu sa interesovanjem publike i da svojom uređivačkom politikom u saradnji sa službom prodaje i ostalim sektorima doprinese porastu broja prodatih primeraka Politike, rastu ugleda i uticaja lista.


Uz zahtev za objedinjavanje rada uređivačkog tima i redakcije, njeno podmlađivanje i osposobljavanje i saradnju sa ostalim sektorima, od budućeg prvog čoveka lista Politika očekuje se i odgovornost u rukovođenju budžetima i njihovim korišćenjem radi unapređenja sadržaja lista. Od uobičajenih kvalifikacija traži se najmanje deset godina radnog staža u novinarskom poslu i najmanje pet godina na uredničkim poslovima u medijima, pri čemu uređivanje dnevnih novina ima prednost.


Podrazumeva se visoka školska sprema, napredno znanje engleskog i/ili još jednog svetskog jezika, sa naglaskom na nemačkom i odgovarajuće znanje u korišćenju informacionih tehnologija.


Objavljivanje konkursa za glavnog i odgovornog urednika Politike inicirala je Politika a.d, a podržao nemački VAC (WAZ). Politika a.d. i VAC suvlasnici su preduzeća „Politika novine i magazini“ (PNM) koje izdaje dnevnik Politika.


 

Tagovi

Povezani tekstovi