Rastanak

Bojana Lekić, direktor i glavni i odgovorni urenik BK televizije, ima velikih zdrastvenih problema zbog kojih će moarati da napusti sve funkcije u Karićevom medijskom carstvu, tvrdi dobro obavešten izvor Pressa. Naš sagovornik, koji insistira na anonimnosti, kaže da „jedna od najmoćnijih i najkvalitetnijih žena u srpskom novinarstvu planira čak i da prestane da se bavi dosadašnjim poslom, pošto je shvatila da bi svakodnevni stres i pritisci kojima je bila izložena pšoslednjih pola godine mogli ozbiljno da joj ugroze život“.


-Bojana već odavno ima problema sa čirevima na želucu, koji su najverovatnije uzrok stresnog posla kojim se bavi sve ove godine. Stanje joj se poprilično pogoršalo usled medijske hajke kojoj je bila izložena poslednjih meseci. Stalni pritisci da se Bojani privali krivica za to što je, kao glodur BK televizije, po povoljnim uslovima došla do stana, pogoršali su joj zdrastveno stanje. Došlo je do reakcije čireva koji su zbog nervoze proradili i izazvali haos u njenom organizmu. Lekari su joj naredili strogo mirovanje uz određenu terapiju koju Bojana mora strikno da poštuje-priča naš izvor blizak Lekićki, i dodaje da najbolja srpska novinarka teško podnosi lečenje.


-Bojana mi se požalilia da se njena dijagnoza bukvalo povećala na šest redova i da dnevno pije po šaku lekova koji je stalno teraju na povraćanje i višečasovno spavanje. Prilično nevokjno je priznala da sve ukazuje na to da će izmešu dosadašnjeg poslovnog angažovanja i ozdravljenja konačno morati da izabere oivo drugo-zaključuje naš sagovornik.


Bojana Lekić je početkom 2004. godine u medijskom „transferu decenije“ prešla sa položaja urednika Informativnog programa RTS-a na mesto glavnog i odgovornog urednika Karićeve televizije, da bi kasnije preuzela funkciju generalnog direktora RTV BK telekoma.


N. Pajić

Tagovi

Povezani tekstovi