Reagovanje Branislava Klanščeka na gostovanje Olivere Kovačević u Beogradskoj hronici

Klanscek-Radulovic-oslobodjen-Milovanovic-preuzeo-krivicu

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Branslav Klanšek reagovao je na gostovanje Olivere Kovačević, u Beogradskoj hronici u petak 30. juna, koje prenosimo u celini.

 

Povodom nastupa Olivere Kovačević, glavne i odgovorne urednice Zabavnog programa, u Beogradskoj hronici u petak 30. juna, gde je iznela niz neistina i ličnih kvalifikacija na račun moje stručnosti imam da izjavim sledeće.

 

Kao predsednik UO ne želim da zloupotrebljavam programske sadržaje RTS jer oni nisu mesto gde se iznose lične kvalifikacije bilo koga o bilo kome, kako je to uradila Olivera Kovačević.

 

Olivera Kovačević je pozvana u Beogradsku hroniku da najavi letnju šemu Zabavnog programa, što je ona iskoristila kao priliku da poluistinama i manipulacijama abolira svoje postupke zbog kojih sam kao predsednik UO u okviru svojih Zakonom propisanih nadležnosti protiv dotične početkom ove godine podneo krivičnu prijavu zbog krivičnog dela „nesavestan rad u službi“ zbog potrošenih 14 miliona dinara u periodu od 2020. do 2022. godine, na emisiju „Jedan dobar dan“ koja nikad nije emitovana u tom periodu.

 

Sloboda javnog informisanja ne sme se povređivati zloupotrebom službenog položaja. S toga apelujem na sve bivše, sadašnje i buduće urednike RTS-a da se ponašaju u skladu sa propisima i Etičkim kodeksom RTS-a. Takođe, apelujem i na voditelje da reaguju kada njihovi gosti zloupotrebljavaju svoj položaj, kako do ovakvih reakcija ne bi dolazilo, navodi se u saopštenju Branislava Klanščeka, predsednika Upravnog odbora RTS-a.

Tagovi

Povezani tekstovi