Rebić: Zbog protesta i upada u zgradu RTS-a privedeno ukupno 18 osoba

On je za RTS rekao da su tri osobe zadržane zbog sumnje da su nasilno ušle u RTS, pretile motornom testerom, razbile staklo i bezobzirno se ponašale prema zaposlenima u javnom servisu i policijskim službenicima.  

Pred nadležnim prekršajnim sudom sedam osoba je hitno procesuirano, šestoro je osuđeno na 30 dana zatvora, jedna osoba na novčanu kaznu, a protiv dve se vodi prekršajni postupak u redovnoj proceduri.  

Osam osoba je učinilo krivično delo, od kojih šest krivično delo nasilničko ponašanje na javnom skupu. Od njih, tri osobe su na zadržavanju, a protiv tri se vodi postupak u redovnoj proceduri.  

Povodom zahteva „da se oslobode deca“ Rebić je rekao da zakon Srbije podrazumeva da su deca osobe mlađe od 14 godina, a da je veći broj privedenih stariji od 20 godina, a neki su i četrdesetogodišnjaci.  

Na pitanje koji je odgovor policije na ultimatum predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića da svi privedeni nakon upada u RTS budu pušteni do danas u 15 časova, Rebić je rekao da je Srbija pravna država i da se zna koji organ šta radi.  

„Policija ne utiče na odluke drugih nadležnih organa, odnosno suda. Nerealno je da neko iz policije zove sud. Mogu konstatovati da je najava protesta besmislena. Nema potrebe da na ovaj način iskazuju zahteve, jasna je procedura i sud je doneo odluke“, rekao je Rebić.

Tagovi

Povezani tekstovi