Redakcija „Politike“ pod vodom posle kiše

politika

Kako Udruženje novinara Srbije (UNS) saznaje, četvrti i peti sprat zgrade u kojoj je redakcija dnevnog lista „Politika“ su poplavljeni, jer krov prokišnjava od početka juna. Kolega iz ovog dnevnog lista, koji je želeo da ostane anoniman, kaže za UNS da novinari „Politike“, svaki put kada padne kiša, strepe kako će raditi kraj kablova koji su natopljeni vodom.

 

„Radimo u nehumanim uslovima. Na četvrtom i petom spratu smo izgubili kancelarije. Svaki put kada padne kiša, mi se pitamo hoćemo li uspeti da napravimo novine. Tada strepimo kako ćemo da obavljamo svakodnevne zadatke“, kaže ovaj novinar.

 

Najgore je, dodaje on, što njegove kolege, novinari najstarijeg dnevnog lista na Balkanu, pristaju da rade u ovakvim uslovima.

 

„Ni vlasnike sve ovo ne zanima, mi smo za njih trošak“, navodi kolega.

 

Kako UNS saznaje, od petka je na ova dva sprata isključena struja, a novinari privremeno rade od kuće.

 

Direktorka „Politike“ Mira Glišić Simić je juče na pitanje UNS-a kada će ovaj problem biti rešen, rekla da već neko vreme imaju problema sa održavanjem ove zgrade, čiji je vlasnik „Komercijalna banka“.  Dodala je da će imati sastanak na kome će razgovarati o rešavanju ovog problema.

 

Glišić Simić je rekla da će se javiti nakon sastanka, međutim to do trenutka objavljivanja teksta nije učinila. UNS je posle ovog razgovora više puta pokušavao da stupi u kontakt sa njom, ali neuspešno.

 

Izvor: UNS

Tagovi

Povezani tekstovi