Reporteri bez granica pozdravljaju brzo suđenje zbog napada na OK radio

Izvor: OK Radio
Izvor: OK Radio

Reporteri bez granica poručuju da se pravda mora zadovoljiti i poštovati, te pozdravljaju brzo suđenje za napade na OK radio, čiji je završetak najavljen za utorak

„Iako se nalazi u zatvoru, optuženi biznismen i dalje vlada gradom (Vranjem) tako što širi strah i sprečava da se primeni sudska presuda o rušenju nelegalno podignutog objekta kojim je zazidan prozor OK radija u Vranju”, navode Reporteri bez granica na svom Tviter nalogu, misleći na vranjskog vlasnika kockarnica Dejana Nikolića Kantara.

 

Na prethodnom ročištu saslušani su svedoci koji su radili u kafiću No Comment. Oni su tom prilikom rekli da „nit su šta čuli nit su šta videli”, ali su nekako saznali šta je ko govorio na prethodnom ročištu, posle čega su zajedno otišli da daju izjave i overe ih kod notara.

 

Izjave svedoka su zvučale neuverljivo, a neke se nisu poklapale sa izjavama drugih svedoka ili sa njihovim prethodno datim iskazima. I na tom ročištu je Dejan Nikolić bahato ometao proces.

 

Podsećamo da su Reporteri bez granica ranije pozvali srpske vlasti da garantuju bezbednost novinara OK radija u Vranju, čiji rad ometaju pretnje i napadi lokalnog moćnika Dejana Nikolića Kantara.

 

Nastavak suđenja zakazan je za 11. oktobar u 10 sati, kada su najavljene završne reči.

Tagovi

Povezani tekstovi