Rijaliti se preselio u novine

rijaliti-e-novine

[box align=’box-left’ id=’7339′]

Predsedavajući Komisije za žalbe Ivan Cvejić rekao je da se u štampanim medijima prenose uvrede, pornografski i neprimereni sadržaji iz rijaliti šou koji su „vaskrsli“ na televizijama, a da su ti sadržaji dostupni svima, bez obzira na uzrast.

Založivši se da se za proširenje kruga onih koji imaju pravo da se žalbom obrate Komisiji, Cvejić je ocenio da je dobro što će se odluke komisije uzimati u obzir prilikom odlučivanja o dodeljivanju sredstava iz budžeta Srbije za projektno finansiranje medija.

Članica Komisije za žalbe Tamara Skroza rekla je da je samo u poslednje dve nedelje zabeleženo oko 10 teških kršenja kodeksa napisima u medijima, poput naslova „Podavili se kao pacovi“ za vest o pogibiji stotina migranata. Prema njenim rečima, u medijima se nastavlja kršenje pretpostavke nevinosti detaljnim opisima zločina, s imenima fotografijama i detaljima iz privatnog života. 

Skroza je ocenila da kodeksu novinara manjka odredba koja bi se ticala medijskog progona i kampanje na šta je, navela je, do sada bilo nekoliko žalbi.

Tagovi

Povezani tekstovi